IOT LIVE SHOW

Kiállítás és konferencia

Helyszín: UP Rendezvénytér

2022. május 25-26.

Accessium Ltd.

Megoldás neve:

Felhő alapú IoT megoldás M2M kommunikációval, Big Data használatával és fejlett makró menedzsmenttel.

Megoldás célja:

Az Accessium az új technológiák adta lehetőséget ragadta meg, és a felhőt, a dolgok internetét (IoT), a gép és gép (M2M) kommunikációt és a Big Data adatok elemzését egybegyúrta, szem előtt tartva, hogy a rendszer biztonságos legyen, egyszerű legyen működtetni, és alacsonyak legyenek a beruházási költségek. Az eAccess megszabadult az olyan zavaró tényezőktől, melyek csökkentik a biztonságos és folyamatos működőképességet. A kábelezés mennyiségének csökkentése, a helyi szerverek, a belső hálózat és az USB port elhagyása volt az egyik cél, hogy a rendszer biztonságosabb legyen. Az eAccess beléptető/munkaidő/vészkiürítési rendszer támogatja az ipar 4.0 és a REST API integráció lehetőségét. A rendszer helyi számítógép és IT infrastruktúra nélkül bárhol működőképes. GSM kommunikáció biztosítja a távoli és védett szerverekkel való kommunikációt, önálló működése stabil és hosszú távon megbízható. A megoldás új távlatokat nyit a biztonságtechnikában, hiszen mozgó járművek bevonása is lehetséges területi és időzóna megkötés nélkül, a vészkiürítési rendszerrel pedig az életvédelem támogatása is kiemelten fontos.
Ez a világon az első olyan rendszer, mely képes ezen technológiák együttes használatára. A rendszerrel magas szintű automatikus hibadetektálás és beavatkozás lehetséges. A vezérlőkben futó szoftver távolról, a rendszer leállása nélkül cserélhető. Az internet elérés biztonságos, hiszen erre lett fejlesztve. Elektronikai fejlesztéseinkre pedig élettartam garanciát adunk.

Működés:

Ez a rendszer rendkívül rugalmas, amely egy eAccess vezérlőpanelt tartalmaz, és az ACaaS (Access Control as a Service) alapú szolgáltatást valósítja meg. A szolgáltatás biztonságos és megbízható GPRS adatkommunikációt használ az egyes eAccess kezelőpanel és a szerver között. Minden információt biztonságosan, titkosítva továbbít a vezérlő, például a kártya használatát, a rendszer eseményeit, a felhasználók jogosultságait stb. A vezérlő interfésszel, ill. számos kimenettel és bemenettel rendelkezik, hogy a telepítés során eltérő igényeket is ki tudja elégíteni. Harmadik féllel történő REST API integráció esetén a rendszerbe érkező adatok továbbításra kerülnek pl. az épület-menedzsment, bárszámfejtés, étkeztetés felé. A REST API integráció nem csak a kiolvasás, de a beavatkozás lehetőségét is megadja partnereinknek.
Az emberek által használt objektumokat az energiafelhasználás megtakarítása felé visszük több módon. Az egyik az automatikus épület vezérlés (2022-es fejlesztés), amiben a hűtés, fűtés, áramellátás, riasztó vezérlés hangosítással és ezek optimalizálása történik az I/O modulunkon keresztül, melyet támogatunk a REST API lehetőséggel és a makrókezeléssel.
Az ügyfél rendszere bármilyen web böngésző használatára alkalmas eszközről teljeskörűen és biztonságosan távoli eléréssel menedzselhető a felhasználóhoz beállított jogosultsági szintnek megfelelően.
A rendszer működése rugalmas, megbízható és felhasználóbarát, melyet számos nemzetközi döntő és díj bizonyít.

Célcsoport:

Az eAccess megoldással teljes épületfelügyeleti rendszert hozzunk létre, támogatva az életvédelmet. Az Accessium célcsoportja főképp a B2B, mint pl. több telephellyel rendelkező gyártó cégek, generálkivitelezők, irodaházak, munkásszállók, szállodák, kórházak, ipari és logisztikai csarnokok.

Az eAccess néhány jelenlegi megoldásai:
Telepített munkaidőnyilvántartó rendszer, és azonnal üzembe helyezhető, telepítés nélküli mobil terminál. A vészkiürítés menedzsment megoldás független vészkiürítési pontokat használ a dolgozók és a látogatók kezelésére, melyek működését az épület tűzeseti, vagy egyéb katasztrófa által okozott esemény sem befolyásolja. Mobil kártyaolvasók (dolgozói vagy iskola buszokra, projektvezetői gépjárművekbe). Kredit kezelés. Virtuális terminál. Adatgyűjtés/feldolgozás/beavatkozás, pl. hőmérséklet, átfolyás, világítás, ehhez kapcsolódóan Smart City megoldások. Műszak szünet jelzés 256 területen, területi mozgás, mp3 file lejátszása saját hangszórókon keresztül. A riasztó- és a hangosító rendszer automatikus kezelése, kamera integráció. REST API integráció, mely lehetővé tesszi az összes fejlesztésünk elérhetőségét, beavatkozási lehetőségét harmadik fél számára. Egyedi RFID és vonalkód olvasók. Egyedi azonosító kifejlesztése, ahol egyidőben változik a zár és a kulcs. Jogosultsághoz kötött géphasználat, termelési mennyiség figyelése, karbantartási igény előre jelzése. Szállodai megoldás, ahol a szobahasználat összehasonlításra kerül a foglalási rendszerrel.

Üzleti modell:

Az Accessium komplex megoldásokat kínál a megváltozott igényekkel rendelkező ipari objektumok számára is. Üzleti modellünk az ACaaS alapú szolgáltatást valósítja meg, így nem csak a fejlett rendszer telepítése, hanem a folyamatosan hibamentes üzemeltetés is kiemelten fontos. Az Accessium saját fejlesztésű és gyártású, egyedi hardvereket, szoftvert, kommunikációs protokollt és felhő megoldást használ, így élettartam garanciát tudunk biztosítani az elektronikus eszközökre.
A végfelhasználóknál történő rendszerek telepítését pl. biztonságtechnikai viszonteladók, telepítők, épületüzemeltetők és IT partnercégeken keresztül végezzük. Hazai és nemzetközi szinten a partnereink számának növelése jelenleg az egyik kulcsterület.
Üzleti modellünkben nagy szerepet szánunk a stratégiai partnerekkel való együttműködésre, hiszen az épületek funkcióinak átgondolására és automatizálására van szükség, távfelügyeleti lehetőségeket kell biztosítani, és nagy szerep jut az energiahatékonyságnak. Továbbá központi kérdéssé vált az épületek biztonsága és kiberbiztonsága is.
Együttműködést indítottunk több Egyetemmel, hogy a kifejlesztett és közel 10 éve hibamentesen működő technológia felhasználási területe minél szélesebb legyen, és a fiatal mérnökhallgatók ötleteit is alapul véve folytassuk fejlesztéseinket.
Gépész mérnökökkel, tervezőkkel és kivitelező cégekkel való együttműködésünk célja pedig a költséghatékony és energiatakarékos épületek tervezése, közös kivitelezése.

Referenciák:

Ipari létesítmények, irodaházak, gyártó üzemek, pl. Regus, Messer.
2015 – Nyolc ország legjobb üzleti app megoldása, nemzetközi verseny fődíja: „Legjobb Nemzetközi IoT megoldás”.
2017 IFSEC – döntő a ’Security and Fire Excellence Award’ kategóriában.
2020, 2021, 2022 OSPA (Outstanding Security Performance Awards) és Cyber OSPA döntők több kategóriában.
Néhány sajtómegjelenés: Forbes, Securifocus, Forbes, Detektor, Telekom, Figyelő, hvg, origo, hirstart, itcafe, naplo, hir24, t-systems.