IOT LIVE SHOW

Kiállítás és konferencia

Helyszín: UP Rendezvénytér

2022. május 25-26.

Chameleon Smart Home Zrt.

Megoldás neve:

Újgenerációs élettér az okostársasházakban

Megoldás célja:

Ma már nem kell, hogy az okosotthon rendszer a lakás falain belülre szoruljon. Társasházi megoldásainkkal lehetővé tesszük a lakások és a társasház közös tereinek összehangolt működését. Egyazon applikációból vezérelhető lakásunk automatizációja és az egész ház közös funkcióinak ellátása is, egy ökoszisztémává rendezve a lakások laza halmazát.

Működés:

A Chameleon társasházi rendszer a lakásokban működő okosotthon kiterjesztése, amely a közösség igényeit helyezi a középpontba. Funkcionalitása kiegészíti az egyes lakások okos megoldásait. Saját lakásunk mellett a közös terek kameráit is láthatjuk, az applikáción keresztül megoldott a távoli, kulcs nélküli beléptetés. A rendszer biztosítja a ház egészének HVAC vezérlését és vészhelyzet esetén – mint például csőtörés – riasztást küld a karbantartónak és a lakóknak is. Fejlesztési roadmapünkön előkelő helyet foglal ez a közösségi kommunikáció és a közös költségek, lakbér fizetésének beemelése az applikáció képességei közé.
A rendszer saját gyártású HW modulokra és saját fejlesztésű applikációra épül.

Célcsoport:

Társasházi megoldásunkkal elsősorban az ingatlanberuházókat és kivitelezőket célozzuk. Ennek megfelelően nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy partnereink minél kevesebb erőforrással minél nagyobb értéknövekedést érjenek el beruházásukon. Rendszerünk könnyen telepíthető, „sorozatgyártásra” alkalmas és egyszerűen programozható offline is, hogy amikor bekötésre kerül az internet, a felhőből letöltött konfiguráció révén már működő automatizáció fogadja a lakókat.

Üzleti modell:

A rendszer szépsége, hogy a társasházi layer akkor is alkalmazható, ha történetesen egyik lakásban sincs Chameleon okosrendszer telepítve. Természetsesen arra törekszünk, hogy az egyes lakások is Chameleon-nal legyenek felszerelve, ezért alakítottunk ki olyan elő-kábelezési sémát, amely később, a lakó igényei szerint könnyedén bővíthető és személyre szabható. Távlati célunk, hogy a lakók bővítési igényeiből befolyó bevétel a társasház üzemeltetője számára jelentsen plusz bevételi forrást.

Referenciák:

Budapest, Telepes utca, 6 lakásos társasház
Budapest, Zsinór utca, 34 lakásos társasház
Budapest, Jablonka utca, 3 lakásos társasház