IOT LIVE SHOW

Kiállítás és konferencia

Helyszín: UP Rendezvénytér

2022. május 25-26.

Agrosentinels Kft.

Megoldás neve:

Agrosentinels csapágyőr a meghibásodások és tűzesetek elkerülésére.

Megoldás célja:

A mezőgazdaság egy veszélyes üzem. A bálázók, kombájnok, munkagépek nagyteljesítményű csapágyai mostoha körülmények között nagy terhelésnek vannak kitéve. Évente számos mezőgazdasági gép gyullad ki meghibásodott csapágyak miatt. Az eszközünk figyeli a kritikus helyen lévő csapágyakat és időben jelzést küld applikációra, hogy megelőzhessük a bajt.

Működés:

A szenzorok számos fizikai paramétert mérnek és elemeznek folyamatosan. A csapágyak rezgésén és hőmérsékletén túl figyeljük a környezeti paramétereket is. A rendszer nem csak a várható csapágyhibákat képes előre jelezni, monitorozza a termelést is, valamint segít megtervezni a karbantartások időpontját. A rendszer vezeték nélkül kapcsolódó szenzorokból áll amelyeket mágnesesen kell rögzíteni a csapágy közelében. A telepítés és a készülék használata nem igényel szakértelmet. A felhasználói felület mobiltelefonról, tabletről és számítógépről is elérhető.

Célcsoport:

Mezőgazdasági és gépipari felhasználók.

Üzleti modell:

A készülék mobilinternet kapcsolattal csatlakozik a szerverhez. A rendszer vásárlásakor ki kell fizetni egy összegben, vagy megadott konstrukcióban a készülékek vételárát. A vételár tartalmazza az adatkapcsolat díját öt évre előre.

Referenciák:

Tavalyi évben a prototípusokat több gépen teszteltük egy teljes szezon során. Egyeztetések történtek gépgyártókkal és hazai kereskedelmi partnerekkel a rendszer értékesítését illetően.