IOT LIVE SHOW

Kiállítás és konferencia

Helyszín: UP Rendezvénytér

2022. május 25-26.

KidCare Kft

Megoldás neve:

Kidcare - Megfejtjük a babák sírásának az okát.

Megoldás célja:

Fázik, melege van, lázas, vagy nyugtalanul aludt, ezért „csak” fáradt? Pelenkára rögzíthető szenzorunk a baba állapotáról adatokat gyűjt, ezekből elemzéseket készít, hogy a hozzá tartozó telefonos applikáción keresztül a szülők pontos képet kapjanak a gyermekük állapotáról, így adekvát választ kapnak a csecsemő sírására.

Működés:

A kisméretű szenzor bluetooth kommunikációval rendelkezik, így küldi át a mért adatokat a mobilkészülékre. A beépített szenzorai segítségével figyeli a hangerőt, hőmérsékletet, páratartalmat és a fizikai aktivitást. Ezekből az adatokból az általunk fejlesztett algoritmusok segítségével következtetünk arra, hogy milyen napja volt a babának, minden ideális-e körülötte. Ezekkel az információkkal próbáljuk segíteni a szülőket abban, hogy minél pontosabb képet kapjanak arról, hogy a környezetüknek minden megfelelő-e gyermekük számára, nem érte-e olyan hatás a babát amikor épp nem voltak ott mellette, amiről jó lenne ha tudnának (például leesett valahonnan, fázott stb).

Célcsoport:

Kisgyermekes szülők, nagyszülők, akik nem riadnak vissza okos eszközök használatától, hogy még tőbbet megtudjanak a kisbabájukat, gyermeküket érő hatásokról.

Üzleti modell:

A szenzor ára tartalmazza az alapszintű applikációt. A készülékhez olyan csomagokat is tervezünk, amelyekben riasztásokat lehet beállítani bizonyos helyzetekhez, valamint több szolgáltatást tesznek elérhetővé. Ezek a szolgáltatások alkalmazáson belüli vásárlással lesznek beszerezhetők.

Referenciák:

Jelenleg 40db prototípus készült el, amelyet nemrég osztottunk ki önkéntes szülőknek tesztelés céljából. A tesztelési időszak még nem ért véget. A pozitív fogadtatás mellett már most sok hasznos visszajelzést kaptunk amelyeket szem előtt fogunk tartani a készülék további fejlesztése során.