IOT LIVE SHOW

Kiállítás és konferencia

Helyszín: UP Rendezvénytér

2022. május 25-26.

ZANE systems Kft.

Megoldás neve:

zCare okosszenzor az otthoni idősgondozásban

Megoldás célja:

Az otthoni idősgondozásban igyekszünk segítséget nyújtani a szenzorunkkal. A készüléket csak el kell helyezni abban a szobában, ahol a személy leggyakrabban tartózkodik. Kifinomult szenzoraival a készülék felügyeli, hogy minden a megszokott rendben zajlik-e. Amennyiben a zCare a normálistól eltérő jeleket tapasztal, akkor riasztást küld applikációban megadott felhasználóknak.

Működés:

A készülékben tíz egymástól független szenzor található, amelyek különböző fizikai paramétereket monitoroznak:
- hőmérséklet
- páratartalom
- CO2
- zajszint
- mozgás stb.
A szenzorok adatait a készülék felügyeleti szerverre továbbítja. Valósidejű adatelemzés során az algoritmus olyan mintázatokat keres, amelyek eltérnek a normális hétköznapi tevékenység során tapasztaltaktól. Amennyiben a készülék által küldött jelekből a rendszer a megszokott élethelyzettől eltérő eseményt állapít meg, akkor riasztást küld.

Célcsoport:

Elsősorban otthoni idősgondozás a készülék célcsoportja, ugyanakkor izgalmas alkalmazási terület lehet a készülék számára számos további terület:
- tantermek levegőjének monitorozása
- irodák, munkahelyek szellőztetése

Az elhasznált levegő rendszeres cseréje nagyon fontos közösségi terekben valamint minden olyan helyen ahol huzamosabb ideig emberek tartózkodnak.

Üzleti modell:

A készülék mobil adatkapcsolattal és LoRaWAN interfésszel rendelkezik. A készülék vételára tíz év adatkapcsolat díját tartalmazza. Az applikációban a készülék által küldött szenzoradatok megtekintése a felhasználók számára bármikor díjmentesen rendelkezésre áll. További szolgáltatások (adat export, API, riasztások beállítása és küldése, korábbi adatok visszanézése) alkalmazáson belüli vásárlásként állnak rendelkezésre.

Referenciák:

Mérnöki csapatunk LoRaWAN és GSM alapú IoT megoldások fejlesztésével foglalkozik hazai és külföldi partnerek részére több mint tíz éve. Megrendelőink között a kisvállalati partnerek mellett számos multinacionális nagyvállalat valamint országos szolgáltató található.