IOT LIVE SHOW

Kiállítás és konferencia

Helyszín: UP Rendezvénytér

2022. május 25-26.

General Mechatronics Kft.

Megoldás neve:

NaBi Solo okos szenzor és nyomkövető

Megoldás célja:

A NaBi Solo okos szenzor és nyomkövető éveken át képes követni bármit, külső áramforrás és elemcsere nélkül. Ez által nyomon követhetővé válnak olyan tárgyak, értékek, csomagok, amelyek hollétét korábban nem lehetett GPS technológiával meghatározni. A NaBi-val évekig követhető sittes konténertől a kisállatig bármilyen tetszőleges dolog, mely piac átalakító hatással bír a nyomkövetés területén.

Működés:

A NaBi a 4G és 5G mobilhálózat Narrowband IoT technológiáját alkalmazza, melynek köszönhetően rendkívül csekély áramfogyasztással képes a begyűjtött adatokat elküldeni. Ennek, és a flexibilis konfigurálhatóságnak köszönhetően a NaBi évekig képes mérni és nyomköveti tetszőleges tárgyakat úgy, hogy nincs szüksége külső áramforrásra és nem szükséges tölteni sem. A NaBi a GPS nyomkövetésen túl mér hőmérsékletet, üzemórát, és detektál szabadesést is, így a követett tárgy állapotáról is információt szolgáltat.
A NaBi-n nem fix szoftver fut, hanem annak működési logikája tetszőlegesen konfigurálható távolról, így sokféle alkalmazást képes lefedni. A NaBi 2021-ben Red Dot dizájn díjat nyert el Smart Product kategóriában. A mindössze 24 díjazott között olyan világmárkák okos termékei értek el további helyezést, mint az Apple, a Google, a Honda vagy a Volvo.

Célcsoport:

A NaBi célcsoportja bármely olyan alkalmazás, ahol áramforrással nem rendelkező dolgot szükséges GPS nyomkövetni, mozgást/orientációt loggolni, vagy hőmérsékletet monitorozni.

A NaBi az ipari alkalmazásokban egy eszköztár. A szenzorai felxibilisen konfigurálhatóak. Az adatok megjelenítésére a felhasználó egyedileg, a saját felhasználására drag&drop konfigurálható dashboard-ot készíthet. Külső rendszerek is integrálhatóak a real-time API segítségével. A rendszer erőssége, hogy a fenti flexibilis felépítéséből adódóan új piaci igényeket képes kiszolgálni kulcsrakészen.
A fő ipari alkalmazási területek a logisztikai követés, biztonsági nyomkövetés és rezgő gépek üzemóra monitorozása, de a flexibilis működésének köszönhetően hasznosítják például termál kutak figyelésére, közlekedési táblák monitorozására, és vízi bója figyelésre is.
A NaBi a fogyasztói piacon egy egyszerűsített konfigurációval rendelkezik. Fő alkalmazási területei a járművek (autók, hajók, motorok) és egyéb értékek nyomkövetése.

Üzleti modell:

A NaBi nem igényel rendszerintegrációt vagy szakértelmet kívánó szerelést. Egyszerűsége miatt nem csak ipari, hanem végfelhasználói piacon is megállja a helyét. Viszonteladók révén egy jól skálázható üzleti modell alapja, melyhez Örömmel fogadjuk partnerek jelentkezését.

Referenciák:

Telenor Denmark
Telenor Norway
Vodafone Magyarország Zrt.
Hertz Auto