IOT LIVE SHOW

Kiállítás és konferencia

Helyszín: UP Rendezvénytér

2022. május 25-26.

Smart Hotel Solution Zrt. & Nextent Informatika Zrt.

Megoldás neve:

Hotelify

Megoldás célja:

A Hotelify ökoszisztéma célja a kikapcsolódás élményének kiterjesztése a hotelben elérhető szolgáltatások digitalizálásával. A vendégek számára elég egyetlen applikáció, mellyel nem csak a felokosított szobájukat/apartmanjukat tudják vezérelni, de minden olyan extra funkciót és szolgáltatást elérhetnek, kezelhetnek, megrendelhetnek, akár ki is fizethetnek, amelyek az elvárt kényelmüket szolgálják.
A rendszer front office funkciói a személyzet számára biztosítják a könnyebb munkát, egyszerűbb kommunikációt egyrészt a vendégekkel, másrészt a dolgozókkal. Megoldásunk hatékonyabbá teszi a takarítás és a karbantartás vezénylését a menedzsereknek, biztosítja az elvégzett feladatok kapcsán a gyors visszajelzést a vendégek számára. Egyszerűsíti a wellness, masszázs és egyéb beosztások kezelését, a foglalások kezelését és az azonnali visszajelzést a megrendelők felé.

Működés:

A Hotelify kapcsot képez a szállodákban már most működő rendszerek (PMS, SPA, Éttermi, stb.) és a vendégek között úgy, hogy közben hatékonyan támogatja a személyzet munkáját a minél magasabb szintű vendégélmény elérése érdekében.
Foglalási megoldásunk a nagy szállásportálok mintájára, azokkal egyenrangú kiszolgáló motorral működik.
Érkezéskor a parkoló foglalása, sorompó nyitása, hotel wifi-re történő csatlakozás automatikusan megtörténik.
A check-in megoldásunk nem csak digitalizált, de automatizált is. Nem igényel időtöltést a recepción.
A szállodai szobák úgy működnek, mint a modern okosotthonok. Az applikációnkból vezérelhető a hűtés-fűtés, az árnyékolás és a világítás, ajtónyitás… Minden, ami a kényelmet szolgálja.
A szálloda részletes térképe is elérhető, az épületen belüli navigáció pedig segíti a vendégeket a tájékozódásban.
Időjárás, medence hőmérséklet, páratartalom a gőzben, levegő minősége a bárban? Minden, amit IoT eszközökkel mérni tudunk, annak információit el is éri a vendég.
Egyszerűen biztosítható az asztalfoglalás a kihelyezett QR kódok alapján, és az ételrendelés is megoldható érintés-, vagy akár személyzetmentesen is.
Push üzenetekben értesül a vendég minden őt érintő akcióról, megrendelt szolgáltatásról és elérhető kedvezményről.
Az integrált fizetési megoldással bármikor kiegyenlíthetők a nyitott számlák, de a fizetések megosztására is van mód.
Az automatikus check-out a távozást könnyíti meg, hogy ne a sorban állás legyen az utolsó élmény a hotelben.

Célcsoport:

Több oldalról közelíthető meg a célcsoport:
Hotel tulajdonosok, üzemeltetők: számukra egyetlen platformra kerül a napi feladatok ellátását támogató sok-sok szigetmegoldás. Automatikus check-in és check-out, személyre szabott akciók és push üzenetek a vendégeknek, gyors interakciók a beépített chaten keresztül. Ezzel nem csak időt spórolnak meg a személyzetnek, de leegyszerűsítik a köztük lévő kommunikációt is: a menedzserektől a szobalányokig, a karbantartóktól a pincérekig mindenki ugyanazt a rendszert használja. A hatékony munkavégzéssel optimalizálható a dolgozók száma, szakértő személyzetből egyébként is hiány van. A felokosított szállodai szobák, a hotel teljes területén elhelyezett IoT eszközök pedig hatékonyan támogatják az „okosotthon” feelinget.
Vendégek: akik a luxust a saját kezükbe akarják venni és mindent irányítani akarnak, akik hozzá vannak szokva az okosotthonhoz és nem akarnak lemondani róla, és akik mindig, minden információt azonnal meg akarnak kapni. Ma már minden a smart megoldásokról szól, mi ezt a kényelmet biztosítjuk a Hotelify segítségével a szállóvendégek számára.
Szolgáltatók: nem csak a szállodához tartozó étterem és SPA adhat extra kikapcsolódást a vendégeknek, hisz sok esetben a masszázsra, a kerékpárbérlésre vagy más szolgáltatók által biztosított élményekre is nyitottak. Megadjuk a lehetőséget a környező vállalkozóknak arra, hogy a platformon keresztül kínálják a szolgáltatásaikat, ezzel is bővítve a szálloda által biztosított élménypalettát.

Üzleti modell:

Előfizetéses (subscription) alapon kívánjuk értékesíteni a rendszerünket, melynek egyszeri bevezetési költsége van.
A bevezetés költsége függ a kapcsolódó rendszerek, illetve azokhoz szükséges interfészek számától.
A havi előfizetési díj a szobák száma és az igénybe vett funkciók alapján kerül kialakításra.

Referenciák:

Startup megoldásról van szó, egyelőre – hivatalosan – nem beszélhetünk referenciákról.