IOT LIVE SHOW

Kiállítás és konferencia

Helyszín: UP Rendezvénytér

2022. május 25-26.

Cubilog Kft

Megoldás neve:

Industree - ipari digitalizáció

Megoldás célja:

A Cubilog Kft Industree rendszere lehetővé teszi a kkv-k számára, hogy elkészítsék és bevezessék saját szenzoros analitikai termelés követő és digitalizáló rendszerüket, ezzel is növelve hatékonyságukat versenyképességüket és profitjukat.
​​Rendszerünkkel primer adatokból állítunk elő gyártási információt, azaz adatfolyammá alakítjuk a gyártási folyamatot.
Javítjuk a termelés hatékonyságát
Digitalizáljuk a minőségbiztosítást
Támogatjuk a gyártás- és termékfejlesztést
Növeljük a transzparenciát és ezzel a vevői elégedettséget
Segítjük és támogatjuk az értékesítést

A rendszer alacsony bekerülési költségű, ezzel garantált a rövid idejű megtérülés. Rendszerünkkel a megtakarítások mellett növelni lehet a termelékenységet, a termelés biztonságát és a minőségbiztosítást.
A megtakarítások lehetnek energia és emberi erőforrás jellegűek. Különösen a vezető munkakörök munkaidejében mutatható ki jelentős megtakarítás. A digitális adatgyűjtés és ezen alapuló analitika a termelékenységet és a termelés biztonságát javítja hatékonyan.
A rendszer bevezetése és használata nem igényel komolyabb technikai tudást.
A rendszer tartalmazza a saját fejlesztésű adatgyűjtő eszközt, a szenzorokat, a meglévő berendezések bekötéséhez szükséges eszközöket, a felhő alapú adattárolást és a felhasználói felületet, valamint az analitikai modult.

Működés:

Teljes egészében saját fejlesztésű rendszerünket 4 modulban definiáljuk.
ADATGYŰJTÉS SAJÁT FEJLESZTÉSŰ ADATGYŰJTŐ ESZKÖZZEL
Az adatgyűjtő képes nagyfelbontású, nagy mérési pontosságú, magas frekvenciájú adatok gyűjtésére, feldolgozására és továbbítására. Az adatgyűjtő skálázható: alapkivitel 8 analóg és 3 Digitális porttal rendelkezik, de bővíthető 16A/3D jel és 8A/8D jel fogadására
Az adatokat titkosított csatornán, privát APN-n keresztül biztonságosan továbbítjuk
• szenzor adatok gyártási paraméterekről
• önállóan működő, autonóm berendezések integrált adatai
• víz-, gáz-, villamosenergia mérők
ADATVIZUALIZÁCIÓ
Felhasználók interneten keresztül távoli eléréssel követhetik a termelés folyamatát, fázisait, gyártási paramétereket. Valós idejű adatok és folyamatok megjelenítése operátorok számára a munkatérben kihelyezett kijelzőkön keresztül, míg a vezetők számára böngésző alapon történik, itt a teljes adatállomány elérhető valós időben vagy historikusan
RIASZTÁSOK
A valós idejű adatok feldolgozásával kritikus szenzor érték vagy nem várt esemény esetén felhasználók, jogosultsági szintjüknek megfelelően azonnali riasztást kapnak, email-ben, sms-ben
RIPORTING, ANALITIKA
A gyűjtött adatok lehetővé teszik különböző szempont szerint összeállított riportok és analitikák készítését, termelési ciklusok kiértékelését, összehasonlítását, a következő termelési ciklus optimalizálását, gyártási folyamatok ellenőrzését, minőségbiztosítás adatokkal való automatikus ellátását

Célcsoport:

Számos igény kiszolgálására alkalmas end-to-endIOT rendszert fejlesztettünk, ami alkalmas több üzleti terület teljeskörű kiszolgálására, főleg ipari és mezőgazdasági területeken alkalmazzuk megoldásunkat.
Elsősorban a KKV szektor számára kínálunk megoldást, az eszközök gyártásától, a telepítésen és az integráció keresztül a szolgáltatásig terjedően.
A rendszer modularitása és széles eszközkészlete okán képes az egyedi igények kiszolgálására, akár részigények megvalósítására is, így vevőink pontosan azt kapják, amire szükségük van, ezért rendszerünk gyors megtérülést biztosít számunkra, így költséghatékonysága miatt a kkv célcsoport számára is elérhető, alkalmazható.
Megoldásunkat több magyarországi KKV-nál már alkalmazzuk, akik nagy elégedettséggel használják és partnereink rendszerünk tovább fejlesztésében, optimalizálásában.
Termékünk és szolgáltatásunk szabadon skálázható, így bármilyen méretű vállalat számára alkalmas, annak digitalizációjára, legyen az kisszériás fémmegmunkálás vagy komplex élelmiszgyártás.
Rendszerünk iparág független, így széleskörben alkalmazható az agrártól az élelmiszer feldolgozóiparon át, a fémmegmunkálásig.
A megvalósítás a termékbiztonsággal és a minőségirányítással a legfontosabb területeken javíthatja a KKV-k versenyhelyzetét.

Üzleti modell:

A fenitekben bemutatott end-to-end megoldásunkat egyszeri eszköz és telepítési díj​ ​fejében kínáljuk,​ melyet kiegészít a telepített eszközökön nyújtott szolgáltatásokhoz tartozó ​havidíjak, melyeket különböző szolgáltatáscsomagonként ajánlunk.
Amennyiben a vevőnk egyedi igényt támaszt rendszerünkkkel szemben, úgy azt a fejlesztést vagy integrációt egyszeri fejlesztési díj fejében végezzük. Rendszerünk költséghatékonyságát szolgálja, hogy széles eszközrendszerrel rendelkezünk akár hardveres, akár szoftveres integráció tekintetében, így az egyedi igények esetében nem fejlesztéseket, inkább testreszabásokat valósítunk meg, ami mérsékelt költséggel terheli az ügyfelet és gyorsabb, hatékonyabb megvalósítást jelent.
Az egyediesítések különböző konstrukcióban valósulnak meg, így van, hogy azok rendszerünkbe beépülnek és modulként megjelennek, de van, hogy az egyes modulokat csak az egyediesítést, a fejlesztést megrendelő vevő használja. Ugyanakkor fontos, hogy ezek a modulok a standard szolgáltatás csomagjaink havidíján felül további havidíj bevételt generálnak.
Arra is lehetőséget kínálunk, hogy az eszközeinket és szolgáltatásunkat havidíjas konstrukcióba vegyék igénybe partnereink, ahol 24 hónapos hűségidő vállalása mellett havidíjas konstrukcióban kínáljuk megoldásunkat. Ebben a konstrukcióba partnerünk az első 24 hónapban magasabb, az eszköz és a telepítés finanszírozását is fedező havidíjat fizet, majd a 25. hónaptól a havidíj a csomagjának megfelelő havidíjra csökken

Referenciák:

Bosch Rexroth Zrt berendezésgyártó, adatgyűjtés, vizualizáció
Ecomotiv Kft tojásfeldolgozó, adatgyűjtés, autonóm berendezések integrációja, vizualizáció, analitika
Vodafone Zrt szolgáltató, endtoend és részmegoldások, üzemeltetés
Aviagen Kft int. baromfi termelő, szenzorálás, adatgyűjtés vizualizáció
Gallus baromfi termelő, szenzorálás, adatgyűjtés vizualizáció
Kövesi Group baromfi termelő, szenzorálás, adatgyűjtés vizualizáció
Bos-Frucht Kft tejtermelő, szenzorálás, adatgyűjtés vizualizáció