IOT LIVE SHOW 2024

2024

Április 23-25

Budapest, BOK Sportcsarnok

KIÁLLÍTÁS, KONFERENCIA ÉS MEGOLDÁS-SZÁLLÍTÓ VERSENY

BELIMO Automation Handelsgesellschaft m.b.H.

Megoldás neve:

Belimo Energy Valve

Megoldás célja:

A Belimo Energy Valve™ egyetlen eszközben egyesíti az épületek, illetve ipari létesítmények hűtési és fűtési energiamérését, vezérlését, épületgépészeti beszabályozását, a HVAC rendszer delta T és glikol felügyeletét, illetve az IoT alapú hőfogyasztás számlázásának lehetőségét.
A Belimo Energy Valve™ közvetlen integrációt biztosít az épületfelügyeleti rendszerhez (BACnet IP és MS/TP, Modbus TCP és RTU, valamint Belimo MP-Bus), valamint lehetőséget biztosít harmadik fél számára az IoT alapú energiafelügyelet és energiaszámlázás megvalósítására.
A Belimo egyedi megoldása számos piaci jelentőséggel bír:
- A hagyományos megoldásokkal szemben, kompakt módon, több termék funkcióját ötvözi (szabályozó, beszabályozó szelep, deltaT, áramlás, hőfogyasztásmérő,) ezáltal csökkentve a termék beszerelési idejét, illetve az installálás hibáit.
- A gépészeti rendszerek számára sokszor összetett hidraulikai beszabályozás ideje és költsége nagymértékben csökkenthető.
- A beépített webszervernek köszönhetően távoli elérést és diagnosztikát biztosít, aminek segítségével a rendszer konfigurációja, illetve utólagos finomhangolása távolról is elérhető és elvégezhető.
- Az épületfelügyeleti rendszerekhez való közvetlen buszos kapcsolódás, illetve IP alapú vezérlés egyszerűbb kábelezési struktúrát tesz lehetővé.
- A Belimo Energy Valve™ segítségével az új építésű, valamint energiakorszerűsítési projektek esetén mérhető, átlátható és energiaoptimalizált hűtési-fűtési rendszerek alakítható ki.

Működés:

A kompakt és több funkciót magába foglaló Energy Valve™ beszerelését követően megtörténik a termék konfigurációja. Az épületgépész és épületautomatika tervező által meghatározott (tervezett) értékek konfigurációja immáron NFC kapcsolaton keresztül a Belimo Assistant alkalmazással elvégezhető. A Belimo Assistant App a helyszíni diagnosztikára, a működés közbeni értékek megjelenítésére, utóbeállítására is alkalmas.
Az Energy Valve™ a mért adatokat a saját memóriájában naplózza, valamint a Belimo biztonságos szolgáltatásaként ajánlott Belimo Cloudban is eltárolja. A Belimo Cloudból történő hatékony és biztonságos API lekérdezések lehetővé teszik harmadik fél számára, hogy saját szolgáltatásokat, úgynevezett „harmadik féltől származó alkalmazásokat" fejlesszen. Az eszköz tulajdonosának hozzájárulása mellett, a kliens-API felhőalapú fiókkezelést és olvasási/írási hozzáférést biztosít a hozzáadott eszközökhöz, valamint azok állapotához és előzményadataihoz. Az API dokumentáció és a hozzáférési jogosultságok a Belimo által jóváhagyott fejlesztők számára elérhetők.

Célcsoport:

Beruházók, létesítmény üzemeltetők, IT szegmens, épületautomatika és épületgépészeti kivitelezők, épületgépészeti berendezés gyártó cégek (OEM)

Üzleti modell:

Globális piacvezetőként a Belimo, hűtési és fűtési, valamint légtechnikai rendszerek szabályozására szolgáló innovatív megoldásokat gyárt, fejleszt és értékesít.
A légtechnikai zsalumozgató hajtóművek, motoros fűtési szabályozószelepek és érzékelők képzik tevékenységünk alapját.
Folyamatosan a vevői értékekre fókuszálva, többet adunk, mint egy termék. A HVAC rendszerek szabályozását szolgáló hajtómű- és szenzormegoldások teljes termékskáláját kínáljuk egy kézből. Mindeközben a bizonyított svájci minőséget biztosítjuk, 5 év garanciával.
A Belimo Energy Valve™ összetett termék, melynek műszaki támogatását a tervezéstől kezdve a kivitelezésen és beüzemelésen át, az üzemeltetésig végezzük. A rendszer tervezés során szorosan együttműködünk az épületgépész tervezőkkel, illetve épületautomatikás szakemberekkel, hogy a két szakág közötti együttműködést, kommunikációt támogassuk. A termékek telepítését rendszerint a kivitelező cégek, illetve OEM gyártó partnereink végzik. A jövőben, az Energy Valve™ előnyeinek bemutatásában még nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni a beruházók és létesítményfelelősök, üzemeltetők felé történő kommunikációra, valamint az Energy Valve™ integrációjára nyitott IoT fejlesztő cégekre.

Referenciák:

Liget Center - RTL székház - Budapest
BMW debreceni gyár
DENSO Székesfehérvár
Szinva Park – Miskolc
OTP Kaposvár
REHAU újhartyáni gyár (új építés)
INFINEON (új építés)
GE Veresegyház (energia korszerűsítés)
CHINOIN (energia korszerűsítés)
Nemzetközi siker történetek:
https://www.belimo.com/at/hu_HU/about/media/success-stories