IOT LIVE SHOW 2024

2024

Április 23-25

Budapest, BOK Sportcsarnok

KIÁLLÍTÁS, KONFERENCIA ÉS MEGOLDÁS-SZÁLLÍTÓ VERSENY

ZANE systems Kft.

Megoldás neve:

zTrack állatjóléti szenzorrendszer

Megoldás célja:

A zTrack egy intelligens szenzorokkal és alkalmazással rendelkező rendszer, mely célja a valódi állatjólét kihívásainak hatékony kezelése az állattartók számára. A szenzorok monitorozzák az állatok viselkedését és egészségi állapotát és környezetük paramétereit. Az alkalmazás segítségével azonnal értesítéseket küld a felhasználóknak a lehetséges problémákról. Ezáltal biztosítjuk az állatok egészségét és kényelmét, elősegítve ezzel a hatékonyabb és fenntarthatóbb állattenyésztést. Piaci jelentőségét az agráriumban folyamatosan növekvő igények és az állatjólét iránti fokozódó figyelem adja, amely lehetővé teszi számunkra, hogy innovatív megoldásunkkal hozzájáruljunk az iparág fejlődéséhez és az állatok jobb életminőségéhez.

Működés:

Az IoT megoldásunk működése az állatok egészségének és jólétének folyamatos monitorozásán alapul, intelligens szenzorok és alkalmazás segítségével. A szenzorok, amelyeket az állatok környezetében elhelyezünk, folyamatosan gyűjtik az adatokat különböző paraméterekről, mint például hőmérséklet, páratartalom, mozgás, gázok, hangok stb. Ezek az adatok a felhőalapú platformunkra kerülnek továbbításra.
Az alkalmazásunk lehetővé teszi az állattartók számára, hogy valós időben hozzáférjenek ezekhez az adatokhoz bármely internetkapcsolattal rendelkező eszközről. Az alkalmazás intuitív felhasználói felületen keresztül megjeleníti az állatok aktuális állapotát és a szenzorok által rögzített adatokat. Például grafikonok, diagramok, értesítések formájában.
Ha az adatok alapján a rendszer valamilyen problémát észlel, például hirtelen hőmérsékletváltozást vagy állati viselkedésbeli anomáliát, az alkalmazás azonnal értesítést küld a felhasználónak. Az értesítés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan reagáljanak és szükség esetén intézkedjenek.
Emellett az alkalmazás lehetőséget biztosít az állatok hosszú távú teljesítményének és egészségi állapotának nyomon követésére is. Az adatok elemzése alapján az alkalmazás javaslatokat tehet az állattenyésztőknek az optimális környezeti feltételek fenntartására és az állatok egészségének javítására

Célcsoport:

Az IoT (Internet of Things) megoldásunk célcsoportja az állattenyésztők széles skáláját célozza meg, beleértve az intenzív tartásban és a legelőn tartott állatokat egyaránt. Az istállókban dolgozó gazdák mellett a kisebb méretű gazdaságok tulajdonosai, valamint a hobbikertészek is potenciális felhasználók lehetnek. Emellett az állattenyésztési szakemberek, mint állatorvosok és szakértők, valamint az állatjóléttel foglalkozó szervezetek és hatóságok is érdeklődhetnek a rendszerünk iránt.
Ez a célközönség nagy érdeklődést mutat az állatjóléttel kapcsolatos innovációkra, és szükségük van hatékony eszközökre, amelyek segítségével figyelemmel kísérhetik az állatok egészségét és kényelmét. Az IoT megoldásunk lehetővé teszi számukra, hogy valós időben nyomon kövessék az állatok állapotát és viselkedését, valamint azonnal intézkedjenek, ha problémák merülnek fel. Ezáltal nemcsak az állatok egészségét és jólétét javítjuk, hanem a gazdálkodók munkáját is könnyítjük és hatékonyabbá tesszük, ami hozzájárul az állattenyésztési ágazat fenntartható fejlődéséhez.

Üzleti modell:

Az üzleti modellünk egy előfizetés-alapú szolgáltatásra épül, amely az állattartóknak lehetőséget kínál arra, hogy hozzáférjenek az IoT alapú állatjóléti monitorozó rendszerünkhöz és az ehhez kapcsolódó alkalmazáshoz. A szolgáltatás különböző csomagokban érhető el, amelyek különböző szintű funkcionalitást és szolgáltatásokat kínálnak.
Alapcsomag: Ez a csomag az alapvető szenzorfelügyeletet és a rendszerhez való hozzáférést biztosítja. Tartalmazza a legfontosabb szenzorokat, például hőmérséklet-, páratartalom- és mozgásérzékelőket, valamint az alapvető alkalmazás funkciókat.
Kiemelt csomag: Ez a csomag továbbfejlesztett funkcionalitást kínál, például GPS-szenzorokat, hangérzékelőket és további intelligens szenzorokat. Emellett olyan speciális jelentési és analitikai eszközöket is tartalmaz, amelyek segítik az állattartókat a rendszer által gyűjtött adatok jobb kihasználásában és értelmezésében.
Vállalati csomag: Ez a csomag a nagyobb léptékű állattenyésztési vállalkozások számára készült, és testre szabott szolgáltatásokat és támogatást pl. felügyeleti szolgáltatást kínál, valamint tartalmaz integrációs lehetőségeket (API) a meglévő gazdálkodási rendszerekkel.
A gazdák hozzáférést kapnak egy modern és hatékony eszközhöz, amely segíti őket az állatjólét és a gazdaság hatékonyságának javításában. Emellett lehetőséget nyújt az ügyfelek hűségének megerősítésére és a szolgáltatások folyamatos fejlesztésére a piaci igények és visszajelzések alapján.

Referenciák:

Kiskunsági Nemzeti Park
Szomor Farm
ÖMKI
capreolus e.U. Ausztria
digita Finnország