IOT LIVE SHOW 2024

2024

Április 23-25

Budapest, BOK Sportcsarnok

KIÁLLÍTÁS, KONFERENCIA ÉS MEGOLDÁS-SZÁLLÍTÓ VERSENY

Indeveyes Technologies Kft.

Megoldás neve:

WaMeWo gyártásfelügyeleti IIoT platform

Megoldás célja:

A WaMeWo (Watch Me Working) költséghatékony megoldás olyan gyártók számára, akik szeretnének elindulni a gyártásdigitalizáció útján. A rendszer a különböző vezérlésekkel (például ipari robot, PLC, CNC gépek) működő gyártógépek valós idejű, távoli monitorozását és historikus adatokon alapuló diagnosztikáját nyújtja non-invazív szoftvertechnológiai megoldások révén. A gyűjtött adatok átkódolását és értelmezését követően hasznos információkat kínálunk a gyár legszélesebb felhasználói spektruma számára, a karbantartástól egészen a felsővezetői szintig. Mindezt egyetlen kulcsrakész, moduláris, de flexibilisen alakítható rendszer jóvoltából.

Rendszerünk:
- átfogó képet szolgáltat a gyártási eseményekről, pl. rávilágít a veszteségképződés gócpontjaira,
- valós időben biztosít pontos hatékonyságmérést (OEE-érték visszacsatolást), így támogatva a gyors beavatkozás lehetőségét és hatékonyságfokozást,
- diagnosztikai moduljaival fókuszál leendő hibaeseményekre, amelyek megelőző karbantartással elkerülhetőek,
- támogatja a karbantartás, műszakvezetés és menedzsment mindennapi munkáját és döntéseit egyaránt.

A WaMeWo A-Z megoldást nyújt a gyártásdigitalizáció kihívásaira: működése teljeskörűen lefedi az adatok megszerzését a gépvezérlőből, az adattárolást és -elemzést, ill. BI-funkciókat, felhasználói felületet és értesítéseket. A piacon elérhető megoldások a legtöbb esetben ezeket csak részben kínálják, szemben a WaMeWo-val.

Működés:

A WaMeWo egyik legfontosabb erőssége az adatgyűjtés. Különféle típusú robotkarok, PLC-k, gépek memóriájából részletes és nagy mintavételezésű adatokat tudunk gyűjteni hardver- vagy szoftvermódosítás nélkül. A WaMeWo régi vezérlőszériákkal is kompatibilis, nem csak a modern, i4.0 -ready vezérlőkkel!

Adattárolási megoldásaink limitált erőforrások mellett is képesek gyors tárolást és lekérést biztosítani. Az architektúra vegyes adatbázisok kezelésére is fel lett készítve - SQL, noSQL és TSDB típusú technológiák egyaránt implementálásra kerültek benne.

Adatfeldolgozó szoftvereink támogatják a moduláris működést, bővíthetőséget, és az erőforrások optimális kihasználását. Egyedi testreszabás rövid átfutással kivitelezhető, további funkciók hozzáadása csak egy-egy új mikroszolgáltatás bevezetését igényli, a keretrendszer módosítása nélkül.

A nagy mennyiségű adat hatékony megjelenítéséhez webalapú technológiákat használunk. Nem jelent problémát nagy számú felhasználó párhuzamos kiszolgálása, miközben a felület különböző hierarchiaszintek kezelésére képes, így eltérő sajátossággal rendelkező gyártóegységek monitorozásához is elegendő egyetlen rendszer használata.

A WaMeWo lokálisan (on-premises) és cloud környezetben is futhat. Kis méretre is skálázható, alacsony teljesítményű hardvereken is működhet a vevői igények alapján, de zökkenőmentesen futhat egy több szervert használó klaszterben is, ha pl. adatokat kell gyűjtenie és feldolgoznia több száz robotról, ezred mp-es felbontás

Célcsoport:

A WaMeWo potenciális digitalizációs eszköz minden gyártóvállalat számára, ahol a gyártás már nagy mértékben gépiesített, illetve automatizált és szeretnének a gyártási folyamatokban további hatékonyságfokozást elérni a gépek működésének optimalizálása révén.

Egy-egy rendszer bevezetése során ügyfeleink nem csak szoftvert, hanem 10+ évnyi automatizálási domain tudást is elérhetnek. Saját adatgyűjtő megoldásainknak hála szinte bármilyen ipari vezérlőből képesek vagyunk adatokhoz hozzájutni (extra hardver vagy szoftver telepítése nélkül), így a WaMeWo iparági szegmentáció nélkül ajánlott a vállalatok számára. Az architektúra rugalmasan skálázható, így kis erőforrásigénnyel akár egy berendezés megfigyelésére is telepíthető vagy akár több száz ipari eszköz monitorozására is alkalmas.

Üzleti modell:

Bevételi modellünk három pillérből áll: platform, modulok, testreszabás. Ügyfeleink megvásárolhatják a WaMeWo-t IIoT-platformként (akár modulok nélkül) saját elemzések futtatásához, szabványos API-n keresztül. Következő lépésben elérhetőek azon modulok, amelyek lefedik a különböző funkcionalitásokat: adatgyűjtés, operátori interakció, OEE mérés, robotdiagnosztika, karbantartás támogatás stb. Összesen kb. 15-20 nagyobb funkciókör érhető el kulcsrakészen. Testreszabást is kínálunk minden installációhoz, annak érdekében, hogy valódi megoldást szállítsunk ügyfeleink részére, amely üzleti előnyt generál számukra a jövőben.
A fenti elemek egyszeri projekt beruházásként, valamint havidíjas konstrukcióban egyaránt elérhetőek, továbbá support/termékkövetés is igényelhető hozzá.

Referenciák:

Suzuki: robotdiagnosztika (480 db Fanuc robot), mobil értesítési rendszer
Mercedes: robotdiagnosztika (130 db KUKA robot)
MC Syncro (Eurofit Group): gyártósori hatékonyságmérés
Bekomold: heterogén CNC géppark OEE mérése és állásidő elemzése
Grundfos: termék nyomonkövetés (traceability) és receptúra menedzsment
Prettl: termék nyomonkövetés (traceability)