IOT LIVE SHOW 2024

2024

Április 23-25

Budapest, BOK Sportcsarnok

KIÁLLÍTÁS, KONFERENCIA ÉS MEGOLDÁS-SZÁLLÍTÓ VERSENY

NOFFZ Technologies

Megoldás neve:

NOFFZ IoT test node ITN1000

Megoldás célja:

A szoftverek uralta összekapcsolt világunk erősen hagyatkozik a vezeték nélküli technológiákra, melyek tesztelése mindig is kihívást jelentett főként a magas költségű hardverek és rádiófrekvenciás jelterjedés komplexitása miatt. A felgyorsult termék életciklusok miatt azonban a tradícionális tesztelési módszerek átalakulóban vannak.
A komplex termékek gyártói egyre gyakrabban fordítanak hátat a korábban kialakult redundáns tesztelési módszereknek. Az általuk beépített előre certifikált, validált komponensek esetében nincs szükség részletes, parametrikus tesztelésekre, ehelyett inkább applikáció szintű, funkcionális tesztekre koncentrálnak.
Az okos otthonok, mérők, orvosi eszközök, hordozható berendezések technológiai alapja a licensz nélkül használható spektrumra tervezett WLAN és Bluetooth vezetéknélküli protokollokra épül. A termékfejlesztő cégek óriási hányada kénytelen egy hétköznapi mobiltelefont használni a teszteléshez, ami jelentősen lassítja a tesztfolyamatok automatizálását, továbbá tesztelési kockázatot hordoz magával.
A Noffz IoT Test Node termékcsaládja ezekre az esetekre nyújt, gyors, rugalmas és költséghatékony tesztelési megoldást.

Működés:

A Noffz ITN1000 a Noffz IoT termékcsaládjának első darabja, mely a Wi-Fi 6E (802.11ax, 2x2 MIMO, 2/5/6 GHz) és Bluetooth 5.2 (BDR/EDR/LE) kapcsolatok tesztelésére alkalmas eszköz rackbe szerelhető és asztalon is használható készülékházba építve.

Főbb funkciói:
• Ipari Wi-Fi AP és Station szimulátor
• Adatátviteli sebesség, MCS index, MIMO jelenlét, Rx Level,
• Különböző titkosítások tesztelése
• BT peer eszköz funkcionális tesztekhez
• A2DP profil szerinti audio tesztek
• GATT profil szerinti attributumok

Az ITN1000 tehát egy ipari környezetre tervezett tesztberendezés, amely lehetővé teszi a készülékgyártó cégek számára, hogy költséghatékonyan, reprezentatívan és automatizáltan teszteljenek.

Célcsoport:

Az ITN1000 azokat az elektronikai készülék fejlesztőket és gyártókat igyekszik kiszolgálni, akik termékeiket olyan korábban már validált eszközökből építik, amelyek gyártása során nem szükséges részletes parametrikus mérések elvégzése. (Ezeket a méréseket a komponensek gyártói már elvégezték, dokumentálták, és megfelelőségükért felelősséget vállalnak.) Ehelyett olyan célzott funkcionális tesztekre képes megoldásra van szükség, melyekkel a termékek validációja és gyártósori tesztelése elvégezhető. Ezeket a teszteket gyakran házilag készített consumer grade eszközökből épített megoldásokkal szokták végezni, melyek összeállítása erőforrásigényes, ugyanakkor megbízhatósága, strapabírósága, automatizálhatósága gyakran kérdéses. A termék alacsony árának köszönhetően kis költségvetésű szervezetek, startupok számára is megfizethető, és a házon belüli megoldásokkal is versenyképes.

Üzleti modell:

Az ITN1000 megfizethető vételárának köszönhetően a készülék klasszikus adás-vételi konstrukcióban érhető el. Az értékesítés mellett – igény esetén – a termék bevezetéséhez, telepítéséhez, üzemeltetéséhez kapcsolódóan szívesen nyújtunk tanácsadási szolgáltatásokat illetve rádiófrekvenciás technológiákkal kapcsolatos tréningeket partnereinknek. A komplex teszt megoldást kereső ügyfeleink számára kulcsrakész rendszerek tervezését és telepítését is vállaljuk.

Referenciák:

Az ITN1000 készülék a korábbiakban számos alkalommal került már beépítésre a NOFFZ Technologies által autóipari Tier1 beszállítóknak készített komplex tesztrendszerekbe, ahol headunitok, infotainment eszközök, telematics control unitok Wifi és Bluetooth képességeinek validálására és gyártásvégi tesztelésére használják. Emellett ipari IoT termékek: remote robot controller, solar cell data concentrator, smart gateway és egyéb smart sensorok teszteléséhez szállítottunk ilyen eszközöket.