IOT LIVE SHOW 2024

2024

Április 23-25

Budapest, BOK Sportcsarnok

KIÁLLÍTÁS, KONFERENCIA ÉS MEGOLDÁS-SZÁLLÍTÓ VERSENY

ANXQ Vision Technology Kft.

Megoldás neve:

Emberszámlálás, helyfoglaltság és munkahelyek kihasználtságának monitorozása LoRaWAN érzékelőkkel

Megoldás célja:

Helyfoglaltság és munkahelyek kihasználtságának monitorozása.
Egy olyan korszakban, amikor az adat vezérelt döntéshozatal a hatékony működés sarokköve, a vállalkozások egyre inkább az innovatív megoldások felé fordulnak folyamataik optimalizálása érdekében. Az egyik ilyen megoldás, amelyre az elmúlt években jelentős igény jelentkezett, az a munkahelyek kihasználtságának monitorozása.
Általánosságban a helyfoglaltság a térben tartózkodó személyek számával jellemezhető, gyakorlatilag annak a mérőszáma, hogy hány ember használja az adott teret. A helykihasználás mindig is prioritást jelentett a létesítmény fenntartók számára. A helykihasználtság átfogó ismerete lehetővé teszi a jobb stratégiai döntéshozatalt, a költségcsökkentési lehetőségek azonosítását, az egyszerűsített helyiségtervezést és a dolgozói igények kielégítését .

Működés:

A Milesight IoT érzékelők rendszere segít megismerni a munkahelyek kihasználtságára vonatkozó adatokat a helyiségben tartózkodó személyek számának monitorozásával és jelenlétének érzékelésével. A kiterjedt adatok megszerzésével lehetségessé válik az az adatközpontú irányítás. A bejárat, a kijárat, a munkahelyek állapota, a tárgyalóterem, mosdók, étkezők állapota és minden ezzel kapcsolatos információ gyorsan elérhető információvá alakítható a további stratégiai döntéshozatalhoz.
Pontos információk időben történő megszerzése: Az intelligens eszközök legnagyobb előnye a gyors reagálás lehetővé tételében rejlik. Az információ késleltetésmentes és könnyen hozzáférhető.
Energiatakarékosság: Az energiafelhasználás a tényleges munkahelyi kihasználtsági szintnek megfelelően optimalizálható, így csökkenthetőek a légkondicionálás, fűtés, világítás stb. költségei. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a statisztikai adatok segítségével az energiapazarlást azáltal csökkentsék, hogy optimalizálják az érkezés és távozás időszakait. Ezenkívül az exkluzív Milesight D2D kommunikációval a Milesight eszközök közötti tökéletes kapcsolat automatikusan vezérli a különböző energiafogyasztó eszközök be-/kikapcsolását az intelligens energiatakarékosság érdekében.
A Milesight munkahely kihasználtság monitorozó megoldása segítségével felderítheti a munkahely leginkább használt és zsúfolt területeit, majd a kapott adatok segítségével optimalizálhatja a munkahelyek elrendezését.

Célcsoport:

A megoldás célcsoporjai: Irodaházak, kórházak, hotelek, hivatali épületek, bevásárlóközpontok.
- Az irodák kihasználtságának monitorozása Milesight LoRaWAN személyáthaladás számlálók segítségével, melyeknek az elsődleges funkciója az adott területre vagy helyre belépő és onnan kilépő személyek számának kalkulálása és nyomon követése. Az összegyűjtött adatok alapján az érzékelő felfedezheti a gyakrabban és a ritkábban használt területeket is, így optimalizálva az elrendezést, ami az irodát felhasználóbarátabbá teszi és tovább javítja az erőforrások elosztását.
- Tárgyalótermek kihasználtsága valós idejű adatok alapján. A Milesight helyiség foglaltság-érzékelők lehetővé teszik a hatékony munkahelyi kihasználtságot azáltal, hogy érzékelik a tárgyalóteremben való jelenlétet, ami hasznos az utolsó pillanatban történő foglalásoknál. Kiterjedt jelentéskészítés révén valós képet adnak a tárgyalóterem használatáról.
- Munkaállomások kihasználtsága, közös használatú irodákban
Az ülőhelyek és munkaállomások kihasználtságának monitorozása könnyedén megoldható a Milesight asztal- és ülőhely foglaltság érzékelőkkel A megoldás segítségével bármely íróasztal vagy ülőhely ellenőrzés alatt tartható. Az adminisztrációs személyzet számára egyértelmű, hogy a munkahely foglalt vagy üres.
- Adatok megjelenítése: Milesight LoRaWAN vezeték nélküli IoT E-Ink kijelzővel papírmentesen, hatékonyan, fenntartható működés mellett jeleníthet meg adatokat, pl. szöveges, képi tartalmakat illetve QR-kódokat

Üzleti modell:

A fent részletezett IoT megoldást termékenként értékesítjük, opcionálisan a Milesight IoT Cloud szolgáltatással kiegészítve. A Milesight IoT Cloudon kívül az eszközök nyílt API-kon és MQTT / HTTP(s) révén jól együttműködhetnek harmadik fél platformjaival is, kiterjesztve az alkalmazásokat a különböző tényleges igények megvalósítására.

A megoldás alkalmazásával a felhasználók jelentős költségmegtakarítást érhetnek el. A LoRaWAN® hálózat segítségével az adatátvitel vezeték nélküli és kiemelkedően jó lefedettséget biztosít belső térben és többszintes épületekben is. A Milesight szenzorok öntapadó szalagokkal vagy csavarokkal is rögzíthető, mivel kompakt kialakításúak és könnyűek.

A Milesight egy professzionális IoT technológiai vállalat, a legfejlettebb technológiákat alkalmazza az Ipari routerek, Ipari kivitelű LoRaWAN® Gatewayek, szenzorok, távoli I/O-k területén, amelyek által leegyszerűsödik az adatgyűjtés, a tárolás és az információk megszerzése. Ezeknek a céloknak az elérése érdekében pedig egy un. "dolgok internete" felhő alapú megoldással biztosítja az összes eszköz összekapcsolását.

Az ANXQ Vision Technology Kft. a Milesight IOT magyarországi partnere. Cégünk fő tevékenysége automatizáláshoz szükséges alkatrészek magyarországi forgalmazása és értékesítése. Nem csak raktározzuk és forgalmazzuk termékeinket, hanem szakértői segítséget nyújtunk ügyfeleink részére, valamint széles portfóliónknak köszönhetően akár komplett megoldáscsomagot is tudunk ajánlani.

Referenciák:

Magyarországi irodaházak és hotelek
Nemzetközi siker történetek:
https://www.milesight.com/company/success-stories/#iot