IOT LIVE SHOW 2024

2024

Április 23-25

Budapest, BOK Sportcsarnok

KIÁLLÍTÁS, KONFERENCIA ÉS MEGOLDÁS-SZÁLLÍTÓ VERSENY

Sys-Control Kft

Megoldás neve:

AS-Base 2.1

Megoldás célja:

Csapatunk 2006 óta fejleszt IoT megoldásokat. Legismertebb termékcsaládunk az AgroSense (www.agrosense.com), egy mezőgazdasági adatgyűjtő rendszer, melyből több, mint ezer darab szolgálja a növénytermesztőket. Az új eszközünk az eddigi megoldásainkban képviselt előnyöket (alacsony fogyasztás, rugalmas felhasználás) ötvözi a legmagassabb szintű kiberbiztonsági elvárásokkal, így egy olyan megoldást kínálva, mely nagyvállalati környezetben is megállja a helyét.
Eszközünk piaci jelentősége abban rejlik, hogy az eddig B2C modellt ki tudjuk bővíteni B2B irányba, sőt azon belül a kiberbiztonságra érzékeny multinacionális vállalatok felé is. Az AS-Base 2.1 számos iparágban hasznosítható, ahol fontos az adatok és a rendszerek biztonsága, beleértve az energetikát, ipari automatizálást, az intelligens épületeket, a mezőgazdaságot, a környezetvédelmet, és azokat a területeket, ahol fontos a kiterjesztett lefedettség, az alacsony energiafogyasztás és a költséghatékonyság. Az NBIoT kompatibilitásnak köszönhetően az eszköz ideális távoli, nehezen elérhető helyszíneken történő telepítéshez is, mint például olaj- és gázkutak, mezőgazdasági területek, meteorológiai állomások, vagy akár vízművek.

Működés:

Az AS-Base 2.1 egy innovatív mikrokontroller alapú adatgyűjtő eszköz, amely széleskörű adatgyűjtési és kommunikációs képességekkel rendelkezik. Kiválóan alkalmas analóg jelek, I2C, RS232, RS-485, SDI-12 és megszakítás alapú eszközökkel történő munkavégzésre. Rendkívül alacsony energiafogyasztása révén ideális akkumulátoros vagy szigetszerű üzemmódban történő használatra is. Támogatja a Microsoft Azure IoT-t: IoT HUB kompatibilis, Cloudevents, Device twin, Azure Device Update ready, és X509-es alapú titkosítást is támogat akár 4096 bites kulcshosszig. Ezenkívül NBIoT használ, ami kiterjesztett lefedettséget, alacsonyabb energiafogyasztást és költséghatékony üzemeltetést biztosít.

Célcsoport:

Energetikai cégek: környezeti paraméterek mérésére távoli helyszíneken
Ipari automatizálási cégek: Az AS-Base 2.1 ideális gyártósorok, robotok és egyéb ipari berendezések adatainak gyűjtésére.
Intelligens épület megoldásokat fejlesztő cégek: Az eszköz hatékonyan alkalmazható épületautomatizálási rendszerekben, hőmérséklet-, páratartalom- és fénymérésekhez, valamint energiagazdálkodási célokra.
Mezőgazdasági termelők: Az AS-Base 2.1 hasznos eszköz a talaj nedvességtartalmának, a növények hőmérsékletének és a levegő minőségének mérésére.
Környezetvédelmi szervezetek: Az eszköz kiválóan alkalmas a levegő- és vízszennyezés, valamint a zajszint mérésére.
Olaj- és gázipari cégek: Az AS-Base 2.1 ideális távoli olaj- és gázkutak adatainak gyűjtésére, ahol fontos a kiterjesztett lefedettség és az alacsony energiafogyasztás.
Vízművek: Az AS-Base 2.1 hatékonyan alkalmazható vízművekben a vízszint, a vízminőség és a vízfogyasztás mérésére.
Bármilyen iparág, ahol fontos a kiterjesztett lefedettség, az alacsony energiafogyasztás és a költséghatékonyság: Az NBIoT kompatibilitásnak köszönhetően az AS-Base 2.1 ideális távoli, nehezen elérhető helyszíneken történő telepítéshez is.

Üzleti modell:

Közvetlen értékesítés: Az eddigi gyakorlatunk alapján olyan problémákat keresünk, amikhez ez az eszköz nagyon jó megoldást adhat, és olyan egyedi előnyöket (napelemes vagy, hosszú akkumulátoros működés), melyek segítségével a PC vagy akár a mikroszámítógépes megoldásokhoz képest alacsonyabb bekerülési és jelentősen jobb teljes üzemeltetési költségeket (TCO) tud biztosítani.
Integrátorokon keresztül: Olyan szenzorgyártókkal vettük fel a kapcsolatot akik a nem rendelkeznek megfelelő megoldással a kiberbiztonsági előírások teljesítéséhez.

Referenciák:

E.ON 210db meteorológia állomás (teljesítés folyamatban)
AgroSense 5db meteorológia állomás
további partnerek nem nyilvánosak