IOT LIVE SHOW

Kiállítás és konferencia

Helyszín: UP Rendezvénytér

2022. május 25-26.

IMM-DATA Kft.

Megoldás neve:

IMM-Data Sagitarius

Megoldás célja:

Csapatunk története röviden egy átütő sikerű projekt eredményén alapszik. A SIMON Plastics autóipari beszállító üzemében 6 év alatt fejlesztett és tökélesített megoldásunk, több mint 100 millió forintnyi anyagköltséget takarít meg számukra minden egyes évben. Az eredmény sikerének köszönhetően úgy döntöttünk, hogy spin-off cégként megoldásunkat más közepes méretű feldolgozóipari vállalkozás számára is elérhetővé tesszük, ezért megalapítottuk az IMM-DATA Kft-t.

Az IMM-DATA Kft. egy magyar alapítású innovatív, Ipar 4.0 megoldásokat fejlesztő és integráló, a feldolgozóipari piacon működő üzleti vállalkozás. Alapítói több mint 35 éves tapasztalattal és magas kompetenciával rendelkeznek az ipari megoldások fejlesztésében és üzemeltetésében a gyártásoptimalizálás területén.

Célunk az ipari adatgyűjtés demokratizálása a magyar KKV és a nemzetközi SME feldolgozó ipari szektor számára, tehát, hogy mindenki számára elérhető áron, modern megoldást, versenyképesség javulást és költségcsökkentést tudjunk nyújtani.

Működés:

A lehető legmodernebb IoT megközelítéseket alkalmazzuk, felhő (Azure) alapon, saját egyedileg tervezett hardverekkel, hogy minél inkább testre tudjuk szabni a megoldást és a lehető legtöbb gépet tudjuk digitalizálni, például a régi, központi adatgyűjtési lehetőséggel nem rendelkezőket is. Az adatok egy részét tikosított “time-series” (kifejezetten idősoros adatokra kifejlesztett) adatbázisban tároljuk, különböző idősávok agregációkkal a lehető leggyorsabb válaszidő végett, bizonyos részeket pedig NoSQL alapú adatbázisban. A hardveres termékeink a lehető legbiztonságosabban, X.509 TLS tanúsítványokkal hitelesítik és authentikálják magukat az Azure IoTHub felé, ami egy központi kommunikációs és menedzsment felületet biztosít számunkra. A backendünk kubernetes fölött futtatott micro-service architektúrára épül, ami horizontálisan és vertikálisan is egyaránt skálázható. A frontendünk Ionic-Angularra épül, amit web alapon, illetve ugyan azzal a kódbázissal bármilyen okostelefonos, illetve vastagklienses platformon is tudunk futtani. - A hardvereink három részre bonthatóak:
- ebből az egyik a Mimosa ami egy teljes mértékben plug&play eszköz, a fröccsöntő cégek számára,
- Mimosa DIN, ez egy bármilyen digitális jelekkel kommunikáló eszközökre ráköthető adatgyűjtő rendszer
- illetve az EdgeGateway-ek (Pollux), ezek az eszközök a központi adatgyűjtési lehetőséggel rendelkező gépekről fogják össze az adatokat docker konténerek segítségével előfeldolgozva juttatja el az IoTHubra

Célcsoport:

Legfőképpen a magyar KKV és a nemzetközi SME szektorban tevékenykedő sorozatgyártásra beállt feldolgozóipari cégek jelentik a fő célcsoportunkat. Célszerűen azok, akik 10 gépnél többel rendelkeznek, amit már tényleg nehéz manuális adatgyűjtés révén mérni, illetve átlátni.

Üzleti modell:

Kétféle értékesítési stratégiát folytatunk:
• B2B, direkt sales csapatunk jóvoltából
• Illetve B2B2B disztribúciós értékesítést szoftver, rendszer és hardverintegrátorokkal valamint hardver gyártó cégekkel, akik hozzáadott értékként be tudják illeszteni a megoldásunkat a portfóliójukba
Alapvetően SaaS modellt követünk, havidíjas konstrukcióban értékesítjük a termékeinket, így minden cég szinte befektetés nélkül tud belevágni az ipari adatgyűjtésbe, ezt támogatva kedvezményes árú pilot lehetőséget is kínálunk, hogy a cégek validálni tudják házon belül az általunk nyújtott megoldást.

Referenciák:

Simon Plastics Kft.: https://simonceg.hu/
Plasticor Kft.: https://www.plasticor.hu/
Deltaplast Zrt.: https://www.deltaplast.hu/index.php/hu/
DewertOkin Kft.: https://dewertokin.hu/
BTNyloplast: https://www.btnyloplast.com/hu/kapcsolat