+36 20 438 9498 a.toth@mohanet.com
Oldal kiválasztása

IoT Live Show 2020 előadók

Telenor Magyarország

Homola Márton
Director, CEE B2B Non-Core Product Lead
Előadás címe:
Drivey, az elérhető okosautózás

Cubilog Kft.

Weibel Balázs
Ügyvezető
Előadás címe:
Szenzorhálózatok, IOT megoldások az állattenyésztésben

Előadás témája:

A Cubilog Kft. távfelügyeleti megoldást kínál az állattartótelepeknek, ahol a szenzorhálózat és a felhő alapú IOT rendszer alkalmazásával távolról, helyszíni munkaerő alkalmazása nélkül, biztonságtechnikai és tartástechnológia szempontból egyaránt ellenőrizhető a telephelyen tartott állomány.

Az Agrigo.farm nevű rendszer a korszerű internet alapú technológiákat felhasználva könnyen telepíthető és bevezethető, alkalmazása nem igényel speciális IT szakmai ismereteket.

Orthorgaph Kft.

Korbuly Ádám
CTO / technológiai Igazgató
Előadás címe:
Megtakarítások az épületüzemeltetésben BIM modellek használatával

Előadás témája:

Az OrthoGraph naprakész BIM modellel támogatja az épület és gyártósor üzemeltetési feladatokat. Amíg az irodaépületek kiadhatósága, addig a gyártóépületekben a leállások minimalizálása a sikeres üzemeltetés célja. Mindkét esetben a pontos, tulajdonságokkal ellátott alaprajzok, elhelyezkedési adatok és élő kapcsolat szükséges az épületgépészet, vagy a gyártósor mérőpontjaival. Kulcsfontosságú az is, hogy az épületmodell egyszerűen naprakészen tartható legyen a napi munkavégzés részeként. Az OrthoGraph-fal a BIM modell mindig kéznél van és élő adatokkal szolgál akár a helyszínen is.

Antenna Hungária

Gál Zoltán
Vezető projektmenedzser
Gnandt András
IoT szakértő
Előadás címe:
Valóban működő okosmérés? Igen, létezik!

Előadás témája:

Az Antenna Hungária 2017 eleje óta elkötelezte magát a LoRA technológia mellett, és az elmúlt években számos sikeres pilotot, projektet bonyolított le. Az IoT felhasználási területei közül számunkra kiemelkedik az agrárium, és az okosmérés, melyek közül a másodikra szeretnénk egy működő példát hozni, bemutatni.

Az Antenna Hungária és a SZOMTÁV (Szombathelyi távhőszolgáltató) együttműködése 2018-ban indult és 2019 közepére megvalósult a LoRA alapú 10 szenzoros pilot 5 helyszínen. A sikeres pilotot követően 2019 őszétől 70 szenzort és illesztés került telepítésre ház hőközponti fűtés és használati melegvíz hőmennyiségméréshez, és a bővítés azóta is folyamatos. Négy gyártó öt mérőtípusa működik jelenleg, és a megoldást támogatja egy információs dashboard is.

Előadásunkban bemutatjuk a megoldást, és a projekt során szerzett – túlnyomórészt pozitív – tapasztalatainkról is beszámolunk.

Cloudberry by Quantic

Posta Attila
Alapító, CEO
Előadás címe:
Az értékáram digitalizációja

Előadás témája:

A termelő vállalatok egyre több erőforrást koncentrálnak tevékenységük digitalizációja és folyamataik transzparenssé tétele érdekében. Előadásom során gyakorlati példákon keresztül igyekszem áttekintést adni a termelési folyamatokból lehetőség szerint objektíven kinyerhető adatok felhasználási lehetőségeiről, a közel valós idejű adatokból kinyerhető eredmények döntéstámogató szerepéről. Az áttekintésben kitérek a termelési terület (WIP) nagyobb felbontású elemzésére, különös tekintettel a gyártásütemezés, finomhangolás, a digitális KANBAN és az ERP kapcsolatok kérdéskörére. A Cloudberry MES egy moduláris felépítésű digitális termelésirányítási rendszer, amely nagy részletességgel dolgozza fel ezen termelőterületi folyamatokat. A rendszer modulok építése során fókusz területünk az értékáram mentén fokozatosan megvalósítható, egymásra épülő megoldási rétegek kialakítása az objektív adat vezérelt, optimalizált működés érdekében. A valós idejű, objektív adatok feldolgozására épülő döntéstámogató eszközök új dimenziókat nyitnak az üzleti intelligencia alkalmazások területén.

Energrade Kft., Enterprise Group

Roncz Judit
Business development manager
Előadás címe:
Az első működő Ipar 4.0, IoT platform BigData alapokon

Előadás témája:

Az Ipar 4.0 már mindenkinél ott van csak működésbe kell hozni! Ha a rendszerekre, a már meglévő adatvagyonra ernyőként illeszthető egy adatelemző platform, az Ipar 4.0 elindul.
A Big Data technológiát és a legújabb IoT koncepciót integráló Data Management System szoftver bármilyen forrásból származó, nagy mennyiségű adat feldolgozására és webes publikálására képes. Közvetlenül beavatkozhat a rendszerek szabályozásába és az eredmények intuitív megjelenítésével segíti a megalapozott vezetői döntéseket minden iparágban. Legyen szó akár nagy- és kiskereskedelmi épület energetika és üzemeltetésről, nagyfogyasztói villamosenergia menetrendezésről, okos hálózatról, Smart City platformról vagy intelligens közmű rendszerekről.

Konica Minolta

Fodor Gábor
Üzletfejlesztési menedzser
Előadás címe:
Adatbányászat IoT kamerákkal – gyémántot ér

Előadás témája:

Az adat a 21. század olaja, tartja a mondás. A vállalkozások modernizációjának alapja, hogy saját „olajkutakat” építsenek és a lehető legtöbb információval rendelkezzenek, automatizálva meglévő folyamataikat, az így felszabaduló energiát a vállalkozás kreatív fejlesztésére fordítva. A kamerák figyelemmel kísérik a vállalkozás mindennapjait, a Konica Minolta IoT kamerái pedig a látottakat képesek értékes adatokra lefordítani. Az információ bányászatához nem csupán a csákányt szeretném bemutatni, hanem közös gondolkodás által megtalálni a gyémántot.

Clico Hungary

Csinos Tamás
CISSP, country manager
Előadás címe:
Armis –agentless IoT biztonsági keretrendszer

Előadás témája:

Az Armis egy olyan platform, amely felismeri és figyeli a tágabb értelemben vett IoT eszközöket, amelyeket csak korlátozott mértékben vagy sehogy sem lehet felügyelni.

Az Armis lehetővé teszi olyan eszközök felismerését és kezelését, amelyekről a szervezet nem szerzett tudomást (ilyenek például a televíziók, IP-kamerák, VoIP-telefonok, illetve az alkalmazottak saját eszközei), valamint az ezek hálózati jelenlétével járó kockázat felmérését. Segítségével katalogizálhatók a gyógyászati eszközök (tomográfok, röntgengépek), az ipari eszközök, IoT szenzorok, okoseszközök, amelyek a jellegüknél fogva az IT-biztonsági csoportok hatáskörén kívül esnek. Az integrációs lehetőségek széles körének (pl. Palo Alto Networks tűzfalak, SentinelOne végpontvédelem, Rapid7 sérülékenységmenedzsment) köszönhetően automatizálhatóvá teszi a biztonsági válaszlépéseket az adott eszköz osztályozása alapján.

MOHAnet Zrt.

Szigetvári Ákos
Kereskedelmi vezető
Előadás címe:
Okospolc az eladótérben

Előadás témája:

Az okospolc valós időben nyomon követi és elektronikusan adminisztrálja a termékenkénti (SKU) fogyást az egyes polcokon elhelyezett rugós áruadagolók számlálói által.

A transzparenciának köszönhetően javul a hatékonyság és nő a vállalat versenyképessége, ami miatt min. 20-25%-os forgalomnövekedés érhető el. A múltbéli adatok lehetővé teszik különböző statisztikák, kimutatások, elemzések és előrejelzések készítését a Sales, a Trade Marketing, a Brand Marketing és az Üzemeltetés számára.

Új üzleti stratégiához, új területi célokhoz és új éves megállapodásokhoz biztosít pontos – eddig nem ismert és elérhető – adatokat, ami megmutatja az egység valós üzleti potenciálját és a partner elkötelezettségét.

AgroSense

Dóra Sebestyén
Ügyvezető
Előadás címe:
Hogyan lesz a növénytermesztés okos?

Előadás témája:

Az IoT lassan húsz éves. Eleinte minden a hardverről és a komminikációs eljárásokról szólt, aztán jött az energiaellátás, majd a “Mit is lehet mérni?” kérdés került a fókuszba. Mára pedig, a sokféle rendszer megléte mellett arra kellene tudnunk válaszolni, hogyan is teremtünk valós értéket a szenzorhálózatokkal. A növénytermesztés kezdetetktől fogva az egyik kedvenc területe volt az IoT megoldásoknak, hiszen nincs infrastruktúra, sokféle adatot lehet mérni és úgy érezzük, hogy régóta várat magára egy termesztés technológia forradalom.

Waterscope Monitoring

Ilcsik Csaba
Vezérigazgató
Előadás címe:
Ipar 4.0 a víziparban

Előadás témája:

Tudhatja-e egy horgász vízminőségi adatok alapján, hogy egy adott napon mivel menjen horgászni, milyen csalival tud halat fogni? Igen, tudhatja!

Új IoT megoldás a WaterScope Zrt. Senzors2Net horgászvíz monitoring rendszere, mely valós idejű adatgyűjtő rendszer. A Sensors2Net rendszerrel ellenőrizhető a horgásztó és annak környezete. A háttérben egy MI ad előrejelzéseket felhasználóknak, mely az algavirágzás elkerülése mellett a horgászoknak nyújt információt a halak viselkedésével kapcsolatban.

Seacon Europe Kft.

Berkovich Gábor
Ügyvezető igazgató
Előadás címe:
Ipar4.0, és a gépjármű flottamenedzsment

Előadás témája:

A modern gépjárművek működését beépített szenzorok sokaságára támaszkodó számítógépek támogatják. Az önvezető autók felé közeledve egyre nagyobb teret kap az IOT eszközökre is támaszkodó külső kommunikáció. Az autók már egymással és távoli számítógépekkel is „beszélnek”, kvázi intelligens hálózatokká kapcsolódnak össze, elérve a torlódások csökkentését, a balesetek minimalizálását, vagy a szerviz igény szituáció érzékeny jelzését, miközben gyártókat, üzemeltetőket folyamatos és részletekbe menő információkkal látják el.

Hogy használhatja ki mindezt a flotta üzemeltető?

Intelliport – Smart Lynx

Tábori Tamás
Ügyvezető
Előadás címe:
Okos Parkolás az élhetőbb városokért

Előadás témája:

Az okos városok nélkülözhetetlen eleme az okos parkolás. Nemcsak a belvárosokban lakók életminőségét lehet érezhetően javítani, de az itt működő vállalkozások is profitálnak belőle, egy ilyen megoldásnak mindenki a nyertese. Magyarországon két éve indultak az első pilot projektek, majd a pozitív tapasztalatok hatására tavaly már az éles üzemeltetés is elindult. Sikerült olyan világszínvonalú megoldást létrehozni, amelyre már jelentős külföldi érdeklődés is van.

Hogyan épül fel a megoldás, mik a várható előnyök és milyen kihívásokkal kell számolni az okos parkolás bevezetése során?

IoT Hungary Zrt.

Huber Tamás
Műszaki igazgató
Előadás címe:
Hiányzó láncszem, avagy fejlesszük együtt a jövő hálózatát.

Előadás témája:

Az Iot Zrt. megalakítását egy erős piaci vákuum hozta létre.

Az alapítókkal az elmúlt két évtizedben a „hagyományos” internet, hálózati szolgáltatás és építés majd minden lépcsőfokát végigjártuk a wireless-től az optikáig. A piacon régóta megjelent az igény a „dolgok internetére”, amit mi igyekeztünk kiszolgálni a meglévő infrastruktúráinkon még ha nem is volt így elnevezve. Egy idő után kényszerből mobil „kártyás” lehetőséggel próbálkoztunk annak korlátaival és árazásával.

Az igények gyorsan változtak, az eszközszámok növekedtek, de a ráfordítható költségek nem.

Egyre több fejlesztővel léptünk kapcsolatba, ezáltal kerültünk képbe a LPWAN eszközökkel.

A lehetőségek és az igények felmérése után jutottunk arra a következtetésre, hogy életutunk a LORAWAN hálózat országos kiépítése.

Célunk minél több hazai gyártó és „megoldás szállítóval” való együttműködés. Ennek fényében a megvalósult projektjeinkből mutatnánk be néhányat.

Chameleon Smart Home Zrt.

Szarvas Péter
Vezérigazgató
Előadás címe:
Mitől lehet jövőálló egy okosotthon?

Előadás témája:

A jelenlegi helyzet miatt az emberek még inkább lakásukba kényszerülnek, így egyáltalán nem mindegy, mennyire kényelmes és biztonságos az otthonunk.
Egy okosotthon választásnál két szempont szokott szóba kerülni: funkciók és ár. Viszont lényegesebb a függetlenség, mert egy későbbi módosítás igen költséges lehet. Ráadásul az okosotthonpiac rohamosan fejlődik. Könnyen bebetonozhatunk ma egy olyan megoldást a lakásunkba, amit néhány év múlva már nem szívesen látnánk.
Előadásunkban a Chameleon mutatja be innovatív megoldását, amely azt tűzte ki célul maga elé, hogy kötöttségek nélkül minden háztartásba eljuttasson egy valódi okosotthon-élményt.
Várunk előadásunkon, ahol megmutatjuk, milyen a jövő otthona!